Trainingen & Consultancy

Redeneren is een verzamelterm voor verschillende intellectuele activiteiten, waaronder argumenteren, discussiëren, betogen of een standpunt innemen door ergens over na te denken. Wat deze termen met elkaar gemeen hebben is dat ze allen gaan over hoe je woorden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan hoe argumenten zijn opgebouwd, hoe argumenten worden gepresenteerd of hoe je hier gebruik van kan maken om jouw doelen te bereiken.

Bij Redeneren.com kan iedereen terecht voor álle facetten van het redeneren:

Argumentatie

Wat is een argument, welke vormen van argumentatie zijn er en kun je het ook fout doen? Wat zijn drogredenen en hoe kun je ze herkennen?

Argumentatie gaat over het betoog, i.e. het overtuigen. Waarom wat jij zegt waar is en hoe je wat iemand anders beargumenteerd kan verwerpen.

Presenteren

Hoe spreek je groepen toe van verschillende groottes? Hoe verwoord je iets zodat het voor een publiek met gevarieerde achtergrond duidelijk doch interessant is?

Met een presentie wil je iets overbrengen. Je wilt de aandacht grijpen, vasthouden en iets aan de luisteraars meegeven.

Gespreksvoering

Gesprekken voeren we dagelijks in allerlei vormen en maten en je kunt hier heel veel van leren en mee bereiken.

Of je nu zelf een gesprek afneemt, op gesprek gaat of een alledaags gesprek voert, in een gesprek zijn alle partijen actief aan het deelnemen. Je draagt actief bij en je laat de ander zich gehoord voelen.

Leiderschap

Wat is precies het verschil tussen een baas en een leider en waarom maakt dat uit? Ben je als manager deel van het team of sta je er boven?

Leiderschap gaat over aansturen en motiveren. Jij maakt van verschillende individuen één team met een gezamenlijk doel voor ogen, een geelde motivatie en een zichzelf overstijgend resultaat.

Feedback

Wij mensen ruiken, horen en zien onszelf niet. Ook hebben we vaak niet door hoe we overkomen of wat we beter kunnen doen.

Feedback gaat over elkaar helpen om te verbeteren. Leer hoe jij op een constructieve manier feedack kunt geven. Ontwikkel jezelf door te leren met feedack om te gaan. Zo kunnen bijde partijen individueel en interpersoonlijk groeien.

Marketing

Naast de persoonlijke ontwikkeling zijn er ook commerciële redenen om jezelf te ontwikkelen.

Om iets te verkopen wil je mensen aan jou binden. Je komt in contact, wekt hun interesse en stuurt richting een win-win-situatie.


Wil jij meer weten? klik hier!