Argumentatie

Wat is een argument, welke vormen van argumentatie zijn er en kun je het ook fout doen? Wat zijn drogredenen en hoe kun je ze herkennen?

Argumentatie gaat over het betoog, i.e. het overtuigen. Waarom wat jij zegt waar is en hoe je wat iemand anders beargumenteerd kan verwerpen.

Hét wapen tegen een getrainde gesprekspartner.

Voor wie?

Bij argumentatie gaan we in op de theorie achter prestentaties, betogen en gesprekstechnieken. Dit biedt verschillende voordelen, zoals:

  1. Als je begrijpt waarom iets werkt, dan onthoud je het makkelijker en kun je het natuurlijker toepassen.
  2. Door te begrijpen hoe en waarom iets werkt heb je meer flexibiliteit. Je kunt de technieken nog verder aanpassen aan de situatie en er het maximale uithalen.
  3. Je leert argumentent opbouw te doorgronden: hiermee kun je niet alleen je eigen betoog kracht bijzetten, maar ook argumentatie van andere effectiever analyseren en verwerpen.

Argumentatie is dus voor mensen die niet alleen een trucje willen leren, maar die ook willen weten waarom het werkt. Voor mensen die écht willen weten wat een argument nou precies is en hoe je het kunt gebruiken. Argumentatie theorie is hét wapen tegen een getrainder gesprekspartner.

Wil jij meer weten? klik hier!